Uundværligt ekstraudstyr på ferien

0

Dagene op til en ferie er altid nervepirrende, og man kan ikke slippe følelsen af, at man har glemt noget. Det er svært at forudsige, hvad du får brug for på ferien, og hvis du skal på en længere rejse, er det helt umuligt. Du kan komme ud for alle tænkelige situationer, og du kan aldrig være 100 % forberedt. Samtidig er det også hammerirriterende at slæbe rundt på en masse udstyr, du aldrig får brugt, så det handler om at tænke smart, når du pakker.

Hav altid en lommekniv på dig

Hvis du er vokset op uden for de større byer, er dette sikkert en selvfølge for dig, men vi nævner den lige alligevel. Du bør altid have en lommekniv på dig, når du er ude at rejse. Hvis du vælger en model med minimum kniv, saks og pincet, er du godt på vej til at kunne klare de udfordringer, du møder. Om det er et irriterende mærke i blusen på en lang gåtur eller en kage, der skal deles i to, kan en lommekniv løse de fleste problemer. Den gør det samtidig nemmere at købe mad, når I er på tur, fordi du kan åbne de fleste emballager og skære brød og pålæg.

Hvis du skal på en længere rejse, kan du eventuelt supplere lommekniven med en spork, så du kan spise alle typer mad undervejs. I de fleste tilfælde vil du nok have adgang til bestik, men alt efter hvordan du vælger at rejse, kan det være praktisk at kunne spise rigtig mad uden at skulle bestille på en restaurant.

Løb aldrig tør for strøm

Uanset hvordan du rejser, har du formentlig din telefon med dig. I dag kan telefonen både fungere som rejseguide, GPS, kamera og kontakt til familien derhjemme, så den er efterhånden blevet en rigtig praktisk rejsemakker. Ulempen ved at rejse med en smartphone er dog, at de som regel taber strøm ret hurtigt, og da strømmen ikke er stabil – eller tilgængelig – alle steder i verden, kan det være en stor ulempe. Det kan blive både farligt og utrygt, hvis din telefon løber tør for strøm i utide, så overvej at investere i en kraftig powerbank hjemmefra. En powerbank har som regel 2-3 opladninger i sig, så den kan i den grad forlænge batteritiden. Bare sørg for at lade powerbanken op, hver gang du lader telefonen, så du ikke pludselig står med en død telefon og en tom powerbank.

Priserne på powerbanks er faldet kraftigt i de seneste år, så du skal ikke være bange for, at den vælger rejsebudgettet – til gengæld er den alle pengene værd, når du mangler strøm.

Vær et lys i mørket

Næsten uanset hvor du skal hen, kan du opleve problemer med strømmen. Derfor er det altid en god idé at tage en pandelampe med, når du skal rejse. Det gælder især, når du rejser til Asien, Afrika og Sydamerika, men tag den med på alle ture for en sikkerheds skyld. En pandelampe kan være uundværlig, hvis strømmen er væk – eller hvis du bor et sted helt uden strøm – men også hvis du vågner på dit hotelværelse midt om natten og skal finde ud til toilettet uden at vække din rejsemakker.

Share.

About Author

Leave A Reply