Skal du på aktiv ferie? Så skal fodtøjet være optimalt

0

Aktive ferier, som bl.a. vandreferier, er blevet ganske populære herhjemme, hvor et stigende antal danskere kaster sig ud i de fysiske aktiviteter, når ferieugerne står for døren. Som de fleste er bekendt med, så er det vigtigt, at udstyret er i orden i et sådant ferieformat – lige fra mountainbike til trangia-sæt. Der er også et særligt område, hvor man ikke bør overlade noget som helst til tilfældighederne, og her tales der om fodtøj. Du kan forhåbentlig få et par brugbare informationer med på vejen i forbindelse med køb af friluftsfodtøj, hvis du læser denne lille købsguide.

 

Vandresko og -støvler

Man kan naturligvis investere i alverdens fodtøj alt efter ferie og omgivelser, men her fokuseres der imidlertid primært på de ferietyper, som kræver robuste sko eller støvler i forbindelse vandring i naturlige terræner. Overodnet kan man vælge mellem vandresko eller vandrestøvler, som har hver deres fordele og ulemper. Vandreskoen sagtens bruges til almindelig vandring, men de kan imidlertid komme i vanskeligheder, når miljøet bliver mere ufremkommeligt. Til gengæld er de ganske habile som all-round sko, der sagtens kan bruges i hverdagen. Vandrestøvlerne indkøbes til et mere specifikt formål, og de yder optimal støtte til fødderne på mere krævende vandreture. De koster som oftest også en smule mere end vandreskoene.

 

Skarp med Scarpa

Der findes mange mærker på markedet, som tilbyder fornuftige vandresko- og støvler. Et af disse er det italienske brand Scarpa, der i mange år har været et af de førende hvad angår friluftsfodtøj. Scarpa stammer fra et område ved foden af Dolomitterne, så det fremstilles i høj grad af folk, der ved hvad der skal til for at færdes i bjergrige omgivelser. De producerer både moderigtige vandresko og også fodtøj til bjergklatring samt alpine løbesko. De er dog mest velrenommerede for deres funktionelle støvler, og hvis du følger linket her, kan du finde et stort udvalg af Scarpa vandrestøvler.

Share.

About Author

Leave A Reply