Safari i Afrika er en oplevelse for livet

0

En safarirejse i Afrika er en drøm for alle eventyrlystne rejsende. At køre henover de vidde sletter i solopgangen og opleve dyrene i deres naturlige omgivelser. At se hvordan en løveflok ligger næsten upåvirket. En af de legesyge unger, der er ved at blive vasket af sin mor, kigger nysgerrigt op på jer, inden den tumler afsted for at lege med sine søskende. At bevæge sig igennem næsten uvirkeligt smukke landskaber af enhver tænkelig art. Bjerge, ørkener, kridhvide badestrande, sletter, savanne, skove og meget mere. Oven i det hele kommer der en ubegribeligt rig kultur, som du ikke bare kan få lov til at lære om. Den dag i dag kan du stadig få lov til på tætteste hold at opleve den rige kultur, hvis du besøger en af de enormt gæstfrie masai landsbyer. Her bliver du mødt af de indfødte med store smil, når de med stolthed fremviser deres kultur og hverdag.

Og alt det er kun toppen af isbjerget, for udover safari er der også mulighed for fx storbyferie i Cape Town, badeferie på Seychellerne, cykelture i det sydafrikanske vinland og besøg ved dets charmerende små kystbyer, eller besøg ved et af de historisk fascinerende landemærker. Mulighederne for at skabe uforglemmelige minder på en rejse i Afrika er uendelige.

At Afrika og safari passer sammen som Timon og Pumba er almindeligt kendt, og der er et hav af muligheder for storslåede safarioplevelser på tværs af en lang række forskellige lande. Og hver især kan de noget helt særligt.

Namibias unikke safarilandskaber

Når du rejser til Namibia med et ønske om store safarioplevelser, er Etosha National Park ikke til at komme udenom. Især mellem august og oktober er nationalparken fantastisk, og faktisk blandt hele kontinentets bedste safari destinationer. I Etosha ved denne tid søger dyrene nærmest magnetisk til de faste vandhuller, og der er derfor rigtigt gode chancer for at se en masse forskellige dyr. Du kan blandt andet se de udrydningstruede og sjældne sorte næsehorn, gnuer, bukke og to forskellige slags zebraer. Elefanter er også et ganske almindeligt syn i Etosha. Udover det kan du også ofte se både giraffer, løver, hyæner, sjakaler og en pæn bestand af leoparder og geparder.

Sydafrikansk safari i Kruger National Park

I Sydafrika er der fremragende safarimuligheder, blandt andet i den verdenskendte Kruger National Park. Kruger, som er næsten lige så stort som Jylland, er hjem for den største variation af større pattedyr i hele Afrika. Landskabet varierer enormt meget fra den ene ende af parken til den anden. Overalt i parken er der gode muligheder for at spotte både geparder, springbukke, bøfler, leoparder, og en næsten uendelig række af andre klassiske afrikanske safaridyr.

Verdens bedste safariland Tanzania

I den østlige del af Afrika, som også bliver kaldt safariens fødested, finder du Tanzania. Siger man safari i Tanzania, siger mange Serengeti, og det er ikke uden grund. Tanzania er kendt for at være verdens bedste safariland. I Serengeti National Park i Tanzania er der uovertrufne muligheder for at nyde vildtlivet. Der er løver, elefanter, zebraer, gazeller, bøfler, fugle, løver, hyæner, sjakaler, leoparder, geparder, og sidst men ikke mindst: gnuerne. Det er nemlig i Serengeti, den legendariske årlige gnuvandring starter. Her vandrer op mod halvanden million gnuer afsted i en cirkulær vandring mellem Serengeti i Tanzania og Masai Mara i Kenya. Det gør de for at finde føde og kælve, og mange kender den mægtige vandring fra adskillige tv programmer. Den storslåede vandring og den dramatiske krydsning af Mara Floden er en oplevelse der efterlader dig åndeløs.

Safariens hjemland Kenya

I Kenya og Masai Mara kan du, foruden den overvældende gnuvandring, også få mulighed for at tage ud og lede efter The Big Five. På en Big Five safari får du mulighed for at spotte de fem dyr, som vildtjægerne i gamle dage anså for at være de sværeste at fange og nedlægge. The Big Five består af løver, elefanter, bøfler, leoparder og næsehorn, og er et stort ønske for mange, der drømmer om safari.

Mulighederne for vilde dyreoplevelser i Afrika er mange, og listen fortsætter langt endnu.

Share.

About Author

Leave A Reply