Rejser til de danske singler

0

Flere danskere lever som singler. Faktisk er 37 procent af alle voksne eller mere end halvanden million singler ifølge Danmarks Statistik. Og hvad gør de, når de gerne vil på ferie? Mange rejsebureauer beregner deres priser ud fra, at man minimum er to, der rejser afsted sammen. Men det er ikke alle singler, der kan eller har lyst til at finde en rejsepartner, som vil det samme sted hen i den samme tidsperiode.

 

Der er et stigende kundepotentiale for rejsebureauer, som tilbyder singlerejser til overkommelige priser. Indtil videre har 4-5 procent af danskerne prøvet at tage på ferie med andre singler. Men sociologer og flere i rejsebranchen vurderer, at singleferier bliver mere og mere udbredt.

 

Singleferie er ikke længere tabu

Tidligere har der været en smule tabu forbundet med at tage på singleferie. Nogle har forbundet det med ren flirteferie – eller at singleferie var en sidste udvej, hvis man ikke kunne finde venner at rejse med.

 

I dag er singlekulturen langt mere udbredt og man behøver såmænd ikke være single for at have lyst til at rejse alene ud i verden. Uanset vennekreds og partnerforhold kan det være en sund oplevelse at tage ud på egen hånd og have tid til refleksion og til at gøre, hvad der passer én uden hensyn til en rejsepartner. Det kan ske, at nogle finder sammen og får en ferieflirt ud af rejsen. Men det er ikke feriens hovedformål, og i dag er langt de fleste danskere uden partner åbne for idéen om at tage af sted på singlerejse.

 

Singleferie uden ekstraomkostninger

Mange rejsebureauer kører lidt med konceptet ”rejs 1 person men betal for 2”, hvor det koster mere, når du rejser som enkeltperson, end hvis I er to om at dele et dobbeltværelse. Med den prispolitik kan det hurtigt blive en ekstra dyr fornøjelse at rejse ud som single og få sig nogle oplevelser. Heldigvis er nogle nytænkende rejseselskaber begyndt at tilbyde singleferier, hvor udgifterne så vidt muligt holdes nede.

 

Nogle charterrejsebureauer har enkelte singlerejser uden for højsæsonen. Men andre bureauer er begyndt at lancere et større udvalg – også i skolernes sommerferie, så enlige forældre med børn også kan komme afsted og få en god ferie.

 

Costa del Sol er eksempelvis et oplagt rejsemål til singleferien. Her ligger mange hoteller og der er derfor en sund konkurrence, der gør det lettere for rejsebureauerne at forhandle nogle gode priser på hotellernes enkeltværelser. Udover de lave priser byder området på lune temperaturer hele året, en stor kyststrækning og hyggelige småbyer – det er ikke uden grund at området har været et populært rejsemål hos danskerne i flere årtier.

Share.

About Author

Leave A Reply