Hvad må man have med i flyet?

0

Når du skal rejse med fly, kræver pakningen hjemmefra lidt ekstra overvejelser. Der er nemlig en række genstande, som du af sikkerhedsmæssige årsager ikke må have med i din håndbagage.

Men reglerne på dette område er for mange mennesker svære at finde ud af, da der også findes visse undtagelser indenfor de forskellige retningslinjer. I denne artikel vil vi derfor forsøge at give dig et kort og overskueligt indblik i, hvilke forskellige genstande du gerne må tage med i håndbagagen, og hvilke du ikke må have med ombord.

Dog må du også være opmærksom på, at reglerne i nogen grad kan variere alt efter, hvilket land du skal flyve til og fra. Derfor kan det være en fordel, at du selv tager kontakt og forhører dig hos det selskab, du skal flyde med, hvis du har en specifik genstand, som du er særligt i tvivl om. De følgende regler repræsenterer dermed de generelle retningslinjer, som du oftest vil støde på i de forskellige lufthavne.

hvad må man have med i flyet

Mad, drikkevarer og andre væsker kan medbringes

Du må gerne tage madvarer, drikkevarer og andre væsker med ombord på flyet. Dog skal du være opmærksom på, at de skal pakkes ned efter nogle bestemte regler.

Væsker og madvarer, som du vil have med ombord på flyet, må kun opbevares i beholdere, der ikke kan rumme over 100 ml. Hvis du har flere af disse beholdere på under 100 ml. med, må det samlede antal ikke være højere, end at de alle kan være i en 1 liters plastiskpose.

I forhold til babymad er det dog tilladt at medbringe mere end 100 ml., men stadig ikke i en større mængde end den dit barn får brug for på selve flyveturen.

Mindre elektronikgenstande er tilladt

Dine mindre elektroniske genstande må du også gerne medbringe på flyveturen. Denne regel omfatter eksempelvis genstande som kameraer, bærbare computere, tablets, powerbanks, opladere, smartphones eller andre typer af mobiltelefoner samt hårtørrer, krøllejern og andre lignende genstande.

Der kan altså sagtens medbringes underholdning til flyveturen i form af forskellige typer af elektronik. Men hvis dit elektroniske udstyr indeholder radiosender – og modtager, skal det være slukket under hele turen. Andet elektronisk udstyr skal blot være slukket eller i flytilstand under flyets start og landing.

Våben og genstande, der kan bruges som våben, er ikke tilladt i håndbagagen

Fordi det er vigtig i forhold til din, dine medpassageres og flypersonalets sikkerhed, at ingen har medbragt noget, der på nogen måde kan anvendes som et eventuelt våben, er det heller ikke tilladt at bære værktøj eller stumpe genstande ombord på flyet. Dette gælder også, selvom de stumpe genstande måske knytter sig til en sportsgren, som det eksempelvis er tilfældet med forskellige køller og bats. Til gengæld er både stumpe genstande og værktøj tilladt i din store bagage, altså den du ikke selv har med ombord.

Med hensyn til farerisikoen er det desuden heller ikke tilladt, at du har nogle former for spidse eller skarpe genstande med dig ind i flyveren.

Derudover er skydevåben af noget art naturligvis også strengt forbudt at bringe ombord på flyveren. Reglen omfatter alle skydevåben, som på den ene eller anden måde er i stand til at gøre skade. Det vil sige, at det også er forbudt at tage genstande som eksempelvis små slangebøsser med.

hvad må man have med i flyet

Endelig er det helt ulovligt at medbringe forskellige stoffer, der kan være eksplosive, ætsende eller brandfarlige. Dette forbud gælder også for genstande som eksempelvis stormlightere eller tændstikker, der kan stryges på alle overflader.

Hvis du er ryger og gerne vil have hurtig adgang til en lighter, behøver du dog ikke være helt på bar bund. Du må nemlig gerne medbringe én ganske almindelig lighter pr. person, men i så fald skal du bære denne på dig og ikke i håndbagagen.

Så længe du husker de ovenfor beskrevne grundregler, er der altså en stor sandsynlighed for, at du trygt kan komme ombord på flyet uden at skulle til at opgive nogle af dine vigtige ejendomme, eller pludselig stå i lufthavnen og pakke om.

Share.

About Author

Leave A Reply