Huskeliste til skiferie

0

En skiferie kan være en rigtig dejlig type ferie. Skiferien giver nemlig både mulighed for afslapning og masser af motion indimellem, samtidig skader det ikke, at man også får lov at opleve megen smuk sneklædt natur. Derfor er det heller ikke så underligt, at mange danskere efterhånden vælger at tage på en skiferie i ny og næ.

Hvis du også er en af de heldige danskere, som snart kan gå en dejlig skiferie i møde, er der en række forskellige ting, som du bør huske at få med dig. I denne liste har vi forsøgt at skrive de allervigtigste af disse ting.

huskeliste-til-skiferie

1. Det rigtige skitøj

Det bliver meget koldt oppe i de forskellige bjerge og skilifte, når først vinden tager fat, og derfor er det en god idé, at du skaffer noget skitøj i en ordentlig kvalitet, så det holder godt på varmen.

Sammen med det rigtige skitøj må du naturligvis også medbringe noget varmt og effektivt skitilbehør – såsom vanter, skiundertøj og eventuelt en skimaske, hvis du vil beskytte dit ansigt lidt ekstra mod kulden.

2. Skibriller

Når du skal køre stærkt ned af bjerge i mange timer ad gangen, er det vigtigt, at du har et par skibriller med dig.

Den iskolde vind og eventuelle snefnug på vej ned af bjergene kan være hårde at få i øjnene, og i værste fald forhindre dig i at se dine omgivelser tydeligt. Det samme gør sig gældende, når den skarpe sol spejler sig i de store snefulde flader, det kan nemlig være et hårdt syn for øjnene og på denne måde også forhindre dig i at se klart. Derfor er et par skibriller altså så godt som uundværlige på en skiferie.

huskeliste-til-skiferie-2

4. Eventuelt skistøvler og ski

Hvis du er på vej afsted på din første skiferie, behøver du ikke nødvendigvis at bruge lang tid og mange penge på at finde de rigtige ski og skistøvler, inden du begiver dig ud på rejsen. Langt de fleste skihoteller lejer nemlig begge dele ud. Ofte er der på hotellerne desuden også mulighed for service, i forhold til hvilken størrelse du skal have af både støvler og ski.

Er du i stedet typen, der meget ofte forsøger dig som skigænger, kan du naturligvis overveje, om der, når det kommer til både økonomi og kvalitet, vil være flest fordele, ved at du skaffer dig dit eget par ski og skistøvler.

5. Hjelm

Når du kommer ud på pisterne, vil du opleve, at det ikke er alle, der mener, at en hjelm er speciel vigtig for en vellykket skiferie. Vi har dog alligevel valgt at tage den med her på listen. En skihjelm kan måske virke klodset og som et mildt irritationsmoment, når du står på skiene, men den kan trods alt også redde dit liv, og den burde derfor ligge meget højt på din prioriteringsliste, tænker vi.

Ligesom det er tilfældet for ski og skistøvler behøver du ikke nødvendigvis at medbringe en hjelm hjemmefra. Hjelme er nemlig også oftest er mulige at leje hos de forskellige skiparker.

7. Aftenunderholdning

Når pisterne er lukkede og mørket omgiver din skihytte, er det rart med lidt indendørs underholdning. Husk derfor en god bog, et hyggeligt brætspil eller noget andet sjovt. Så bliver både aftener og dage mest muligt hyggelige.

Share.

About Author

Leave A Reply