Huskeliste til ferie

0

I denne huskeliste til ferie kan du få dig et godt overblik over de forskellige ting, som du bør have med dig på din ferie. Vi har sørget for at gøre det let for dig ved at lave links ind til forskellige sider, så du hurtigt (og billigt) kan få fat på alt det, du skal bruge på din kommende ferie.

En ferie kan heldigvis udformes på mange forskellige måder, så den kommer til at være tilpasset den enkeltes behov og ønsker fuldstændig. En helt detaljeret feriehuskeliste vil derfor altid variere fra person til person. I stedet har vi forsøgt at lave en liste over nogle elementer, som generelt er gode at huske, hvis du vil øge dine chancer for en vellykket og afslappende ferie.

sommer

1. Solcreme

Når du er udenfor i solrigt vejr, er det meget vigtigt at bruge godt med solcreme. Selv om det er rart at nyde solen på en varm sommerdag, kan de stærke UV-stråler forårsage stor skade, hvis du ikke bruger solcreme.

De fleste er klar over, at solcreme er vigtigt, men ikke alle tænker nærmere over, hvor meget der skal bruges, eller hvilken slags solcreme, de bør bruge. Der er nemlig mange forskellige solcremer at vælge imellem, og de er ikke alle ens.

Huskeliste til ferie

En solcremes styrke er beskrevet som SPF. SPF står for sun protecting factor (solbeskyttelsesfaktor). Jo højere en solcremes faktor er, jo bedre kan den beskytte din hud mod solens stråler. En solfaktor på 5 anses for at være for lav, mens en solfaktor på 15-30 kan give din hud en god og sikker beskyttelse. Solcremens faktor er nem at finde på pakken.

Det er vigtigt at lægge mærke til, om din solcreme beskytter mod både UVA- og UVB-stråler. Disse er to forskellige former for solstråler. UVA-stråler har længere bølgelængder end UVB-stråler. Det betyder, at UVA-stråler kan trænge dybere ned i huden. Rynker og aldring af huden kan tilskrives UVA-stråler, mens UVB-stråler kan skolde huden og i værste tilfælde forårsage hudkræft.

Hvis du leder efter en solcreme til børn, er det en god idé at vælge en solcreme, som indeholder skånsomme ingredienser og ikke irriterer barnets hud. Nogle solcremer er vandafvisende, og disse er særligt smarte at tage med på badeferie, idet de beskytter huden uden at blive skyllet af, når man bader på stranden eller svømmer i søen. Det er dog vigtigt at huske, at ingen solcreme er 100 procent vandfast. Derfor er det stadig en god idé at påføre mere solcreme efter en dukkert.

Huskeliste-til-ferie

En solcreme kan beskytte mod solens stråler på to forskellige måder, afhængigt af, hvad den er lavet af. Nogle solcremer indeholder ingredienser, der absorberer strålernes energi, så huden ikke tager skade. Det kaldes et kemisk filter. Andre solcremer lægger sig som et skjold oven på huden, så UV-strålerne ikke trænger ind i huden.

De fleste putter solcreme på om morgenen for at være klar til at komme ud i solen, men mange glemmer at putte mere solcreme på løbende. Dette er vigtigt for at holde huden beskyttet mod solen gennem hele dagen, så du undgår at blive skoldet at aftensolen. Derudover er det vigtigt at bruge rigeligt med solcreme. Der skal bruges en håndfuld solcreme til at beskytte hele kroppen.

2. Det rigtige udstyr

Du kan med fordel bruge noget tid på at overveje, hvilket udstyr netop din ferie fordrer. Uanset om du skal på skiferie, fisketur, charterrejse eller noget helt fjerde, vil der næsten altid være noget udstyr eller tilbehør, som er særligt vigtigt for de forskellige typer af ferier. Brug derfor noget tid på at undersøge og overveje din feries specifikke behov og slip således for at bøvle med manglende ting når du er taget afsted.

3. Behageligt tøj

Behageligt tøj er så godt som en nødvendighed på en ferie. En ferie handler jo om, at du skal slappe af og slippe lidt væk fra hverdagen, og det er lettere at gøre, hvis du også bevæger dig rundt i tøj, som du føler dig godt tilpas i.

Men det er ikke kun det behagelige løse tøj, du kan føle dig godt tilpas i. Du kan også sagtens komme ud for, at du får brug for påklædning til forskellige, mere eller mindre impulsive lejligheder, når du er på ferie. Derfor er det en god idé at medbringe et relativt bredt udvalg af tøj, således at du kan nyde alt fra en fin middag til en vandretur eller mad i sengen uden at skulle føle dig tøjmæssigt utilpas i nogen af situationerne.

sommer-2

4. Underholdning

Normalt tænker du måske ikke på, at du kunne komme til at mangle noget at lave på en sommerferie. Men det kan faktisk være en rigtig fin idé at medbringe lidt ekstra hjælp til underholdningen. Selvom din ferie måske indeholder en masse oplevelser og spændende seværdigheder, vil der for det meste også være nogle timer, hvor du ikke har planlagt noget og måske bare slapper af i sengen, ved poolen, eller hvor du befinder dig. I disse situationer er det rart at have noget godt og afslappende underholdning forberedt. Det kan eksempelvis være din yndlingsbog, nogle film eller måske et sjovt familiespil, hvis du vil være lidt mere social.

5. Medicin

Hvis du har noget fast medicin, du tager, er det selvfølgelig vigtigt, at du husker at medbringe det på din ferie. Men det kan også være rart for dig at have lidt håndkøbsmedicin med i håndbagagen. På den måde kan du nemlig være godt forberedt på almindelige smågener, som eksempelvis hovedpine, ondt i halsen eller problemer med maven. Og selv en smule hoved- eller mavepine kan faktisk tage en betydelig del af glæden og afslapningen fra din ferie. Tøm derfor medicinskabet for din mest almindelige medicin – såsom hovedpinepiller, næsespray og halspastiller. Således undgår du, at mindre smerter eller lidt sygdom kommer til at dominere din ferie. Desuden slipper du også for skulle ud og forholde dig til at finde medicin i et nyt og ukendt miljø.

Share.

About Author

Leave A Reply