Guide til valg af Paddleboards

0

Paddleboards er eksploderet i Danmark, og vandsporten ser kun ud til at blive mere populær med tiden. Dette kommer både af alsidigheden, eftersom Paddleboards kan bruges på mange forskellige måder, og den store følelse af frihed som det bringer, når man står ude på det åbne hav. Vi har derfor samlet en simpel guide til valget af et Paddleboard, så du ved hvad du skal kigge efter. Læs med forneden.

Oppustelig eller fast Paddleboard?

Oppustelige Paddleboards har været med til at revolutionere hele industrien, og har gjort sporten bredere tilgængelig end nogensinde før. Dette kommer af en masse indlysende fordele for nybegynderen. Som det første er indgangsbarrieren for at købe et oppusteligt board væsentlig lavere end et fast board. Dette skyldes bl.a. at materialet heller ikke er i lige så høj kvalitet. De består hovedsageligt af plastik og luft, og de skal derfor pumpes op før de kan bruges. Til gengæld betyder dette, at de lettere kan pakkes væk og fylder ikke ligeså meget. Derudover er de blødere at falde på og ofte også mere holdbare, hvis man udelukker chancen for at de punktere.

Faste Paddleboards er et godt valg for den øvede eller dem, der gerne vil investere mere i vandsporten – de er også ofte kendt som et ’hard board’. De er bygget af bedre materialer, og du behøver ikke at pumpe dem op inden brug, hvilket er en absolut fordel. Dette gør til gengæld at de fylder mere i opbevaringen og transporten. Disse Paddleboards er stivere og har typisk også et mere spidst design. Dette giver dem et bedre og hurtigere glid igennem vandet, gør dem mere retningsstabile og mindre vindfølsomme end tilsvarende oppustelige modeller. Et fast Paddleboard er derfor en bedre løsning, hvis du prioriterer fart og performance. Du skal derimod være opmærksom på, at et hårdt Paddleboard ikke modtager slag lige så godt som en oppustelig model.

Den perfekte ferie med Paddleboards

Paddleboards er eksploderet i Danmark, men det betyder ikke, at aktiviteten kun skal føres i det danske hav. Oplevelsen bliver kun forbedret, når du sejler igennem et krystalblåt hav med en brandvarm sol, der stråler ned på dig i et varmt og eksotisk land. Paddleboards er en ideel aktivitet, da den kan udføres alle steder med havet til det. Er du på udkig efter et godt rejsetilbud, så er det hvert fald værd at overveje, om denne vandsport burde stå på din ’to do’ liste.

Aktiviteter på Paddleboards

SUP (Stand Up Paddleboarding) er som udgangspunkt rigtig let at komme i gang med uden den store træning. Paddleboards kan bruges på mange forskellige måder. Du kan tage ud på havet for at padle i et afslappet tempo og evt. nyde morgensolen. Du kan køre race med dine venner. Du kan surfe på det. Du kan også bruge det til at dyrke yoga eller til en god workout. Mulighederne er mange. De er også ideelle til en strandfest, hvor du kan nyde en kold drik, god mad, DJ og lyd på stranden, og så en afslappende sejltur på havet med dine venner. Mulighederne er mange og det er kun fantasien, der sætter grænserne med Paddleboards.

Share.

About Author

Leave A Reply